Translate

lördag 1 februari 2014

Chokladbiskvier

Chokladbiskvierna blev riktigt lyckade faktiskt.
Här kommer lite bilder och receptet.



Recept Chokladbiskvier ca 40 st

Ingredienser


Biskvibottnar250 g mandelmassa 1,5 dl strösocker 2 st ekologiska äggvitor Smörkräm1 st ekologisk äggvita 1,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 st nypa salt 
250 g smör 125 g mörk choklad 70 % 
Till doppning150 g mörk choklad 70 % 

Gör så här:

BottenSätt ugnen på 180°.

Riv mandelmassan och blanda ingredienserna till bottnarna.

Spritsa ut 40 stycken små cirklar på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda biskvibottnarna tills det är gyllene i cirka 12 minuter.

Smörkräm och dopping
Blanda äggvita, strösocker, vaniljsocker och salt  i en ren rostfri bunke. Rör till sockret har löst upp sig.

Vispa till maräng över ett vattenbad (i bunke över kokande vatten) till cirka 65 grader.

Tag av bunken från värmen och vispa med elvisp tills marängen blivit helt kall.

Lägg ner små bitar av rumstempererat mjukt smör och vispa krämen luftig.

Smält chokladen och låt den svalna, rör ner den i krämen.
Bred krämen på undersidan (den platta sidan) av biskvierna med en palett eller slickepott. De ska bli lite toppiga.

Låt stelna i kyl eller frys.

Smält choklad till doppning i ett vattenbad.

Doppa biskvierna så att smörkrämen täcks i choklad och låt dem stelna på ett bakplåtspapper. VARNING FÖR KLADD...


Nu ska vi titta på melodifestivalen och frossa i biskvier :))).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar